ONLINE

Egy átlagos kisvállalkozó számára az online információfogyasztás általában nem a legfrissebb, „near real-time” hírt és hozzáférést, hanem jellemzően az őt az adott élethelyzetben éppen érdeklő, releváns, jól strukturált, könnyen elérhető és érthető, ellenőrizhető eredetű és friss, aktuális információ elérését jelenti.

Az átlagos hazai kisvállalkozó digitális írástudásának szintje – sajnos – alacsony: online eszközhasználata leginkább általános portálok olvasására, a Facebook-ra, és Google-keresésre terjed ki. Ehhez kapcsolódik, hogy idegennyelv-tudása is hasonló szinten áll: az üzletfejlesztéséhez szükséges információkat alapvetően magyar nyelven kívánja fogyasztani.

Ha egy márka vagy egy intézmény a mikro- és kisvállalkozásokat ténylegesen elérő online tartalom marketingmegoldásokat keres, úgy mindezek mellett a folyamatosan változó technológiai környezetre, internetes szokványokra, trendekre is figyelemmel kell lennie.

Az online tartalommarketing tehát meglehetősen komplex, számos szakismeretet igénylő feladat. Hogy egyszerűbbé tehessük, a tartalmat és a technológiát egy kézben tartó megoldásokat ajánlunk ügyfeleinknek. Így készséggel elvégezzük az online tartalmi és technikai fejlesztést megelőző szakértői feladatok ellátását, a megjelenő tartalmak elkészítését, az online megjelenés layout- és technológiai fejlesztését, folyamatos technikai és tartalmi üzemeltetését, keresőoptimalizációját, a látogatottsági adatok folyamatos mérését.

A SUG kiadványokat, alkalmazási lehetőségüket részletesen bemutató prezentációt itt tudja elérni.

A Start Up Guide program kiadványainak szerzői jogaival a Pressonline Kommunikációs Tanácsadó Kft. rendelkezik.

REFERENCIÁK

Üzleti tanácsok induló kreatívipari vállalkozók számára

A SUG egyik legrégebbi partnereként a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a Magyar Formatervezési Tanáccsal együttműködésben készítjük el évente a kreatívipari-művészeti vállalkozás elindításával, fejlesztésével kapcsolatos online letölthető kiadványunkat.
A kiadvány kommunikációs hátterét biztosító microsite itt érhető el, a kiadvány maga itt tölthető le.

Vállalkozásbarát Újbuda Füzetek

Az újbudai kisvállalkozások támogatására hívta életre Újbuda Önkormányzata a Vállalkozásbarát Újbuda Füzetek online letölthető sorozatot, mely egy kisvállalkozás alapításával, működtetésével, fejlesztésével kapcsolatos kérdéseket, problémákat tekinti át – témánként egy-egy önálló füzet keretében feldolgozva.
A kiadványok PDF formátumban innen tölthetők le.

Magyar EUGO portál

Az Európai Parlament és a Tanács által 2006-ban elfogadott Szolgáltatási irányelv célja az unión belül a szolgáltatások szabad áramlása és a szolgáltatók letelepedésének szabadsága előtt álló akadályok felszámolása, amihez biztosítani kell, hogy egyablakos ügyintézési pontoknál valamennyi szükséges formai követelmény online teljesíthető legyen.
Az egyes tagországok által készített internetes egyablakos ügyintézési pontok hálózata az EUGO Network. A magyar EUGO portál tartalmi koncepciójának kialakítását és tartalomfejlesztését 2014-ben végeztük el. A portál itt érhető el.

Neten a hivatal

A Neten a hivatal program alapvető célja az e-közigazgatási szolgáltatások ismertségének növelése volt, a program egyik kiemelt célcsoportját a hazai mikro- és kisvállalkozók alkották.
A vállalkozói portál tartalmi koncepcióját és tartalomfejlesztését 2013-ban készítettük. A portál itt érhető el.