FOGALOMTÁR

A Fogalomtár célja, hogy egyszerű, közérthető magyarázatokkal márkatartalomként segítse egy vállalat vagy intézmény célcsoportját a nehezen feldolgozható, ám gyakran használt fogalmak megértésében – legyen az például pár a finanszírozáshoz kötődő szakkifejezés, egy IT termékjellemző, vagy éppen valamilyen adminisztratív fogalom.

A hagyományos fogalomtár-megoldásokkal ellentétben a Fogalomtár az egyes fogalmakat külön is linkelhetően, így bárhonnan közvetlenül elérhetően, egy mobiltelefonos tartalomfogyasztásra is optimalizált felületen, a fogalmakat tartalmi logikai kapcsolatok szerint is rendezve, a kapcsolódó fogalmakhoz közvetlen továbblépést biztosítva, ezzel a fogalmak kontextusát is megmutatva, keresőbarát módon jeleníti meg.

A „wiki” jellegű Fogalomtár a megrendelő formai és tartalmi igényeihez illeszkedve, az egyes fogalmakat tartalmazó egyedi oldalak összekötésével és csoportokba rendezésével jön létre. A fejlesztés során egyben kezeljük a megelőző szakértői feladatok ellátását, a megjelenő tartalmak elkészítését, az online megjelenés layout- és technológiai fejlesztését, folyamatos technikai és tartalmi üzemeltetését, keresőoptimalizációját, a látogatottsági adatok folyamatos mérését.

A Fogalomtár működését, alkalmazási lehetőségeit részletesen bemutató prezentációt itt tudja elérni. Amennyiben a Fogalomtár platform technológiájának a Start Up Guide program vállalkozásfejlesztési tartalmaitól eltérő tematikájú felhasználása érdekli, úgy figyelmébe ajánljuk a Fogalomtár platform általános ismertetőjét.

A Start Up Guide program kiadványainak szerzői jogaival a Pressonline Kommunikációs Tanácsadó Kft. rendelkezik.

REFERENCIÁK

MFB – Összetartók fogalomtára

Az MFB Zrt. megbízásából 2020-ban elkészült Összetartók fogalomtára több mint kétszáz, a pénzügyi életben és így a kedvezményes állami finanszírozási programok leírásai és feltételei között is használt kifejezést magyaráz el közérthető nyelven.
A fogalomtár itt érhető el.

Digitális export fogalomtár

A Digitális Jólét Program megbízásából 2020-ban elkészített fogalomtár könnyen felhasználható és megérthető módon magyarázza el a digitális export tevékenységgel összefüggő alapvető fogalmakat.
A fogalomtár itt érhető el.

Szerzői jogi fogalomtár

A szerzői jogok és oltalmak, valamint a vállalkozásalapítás, az üzleti tervezés legfontosabb fogalmait közérthető formában bemutató fogalomtár 2021-ben készült el a Magyar Formatervezési Tanács megbízásából.
A fogalomtárat itt érheti el.