FOGALOMTÁR

A SUG Fogalomtár célja, hogy egyszerű, közérthető magyarázatokkal márkatartalomként segítse egy vállalat vagy intézmény célcsoportját a nehezen feldolgozható, ám gyakran használt fogalmak megértésében – legyen az például pár a finanszírozáshoz kötődő szakkifejezés, egy IT termékjellemző, vagy éppen valamilyen adminisztratív fogalom.

A hagyományos fogalomtár-megoldásokkal ellentétben a SUG Fogalomtár az egyes fogalmakat külön is linkelhetően, így bárhonnan közvetlenül elérhetően, egy mobiltelefonos tartalomfogyasztásra is optimalizált felületen, a fogalmakat tartalmi logikai kapcsolatok szerint is rendezve, a kapcsolódó fogalmakhoz közvetlen továbblépést biztosítva, ezzel a fogalmak kontextusát is megmutatva, keresőbarát módon jeleníti meg.

A „wiki” jellegű SUG Fogalomtár a megrendelő formai és tartalmi igényeihez illeszkedve, az egyes fogalmakat tartalmazó egyedi oldalak összekötésével és csoportokba rendezésével jön létre. A fejlesztés során egyben kezeljük a megelőző szakértői feladatok ellátását, a megjelenő tartalmak elkészítését, az online megjelenés layout- és technológiai fejlesztését, folyamatos technikai és tartalmi üzemeltetését, keresőoptimalizációját, a látogatottsági adatok folyamatos mérését.

A SUG Fogalomtár működését, alkalmazási lehetőségeit részletesen bemutató prezentációt itt tudja elérni.

A Start Up Guide program kiadványainak szerzői jogaival a Pressonline Kommunikációs Tanácsadó Kft. rendelkezik.

REFERENCIÁK

Digitális export fogalomtár

A Digitális Jólét Program megbízásából 2020-ban elkészített fogalomtár könnyen felhasználható és megérthető módon magyarázza el a digitális export tevékenységgel összefüggő alapvető fogalmakat.
A fogalomtár itt érhető el.

Szerzői jogi fogalomtár

A a szerzői jogok és oltalmak, valamint a vállalkozásalapítás, az üzleti tervezés legfontosabb fogalmait közérthető formában bemutató fogalomtár 2020-ban készült el a Magyar Formatervezési Tanács megbízásából.
A fogalomtárat itt érheti el.

Digitalizációs fogalomtár

A Digitális Jólét Program megbízásából 2019-ben elkészített fogalomtár célja, hogy tömör, közérthető magyarázataival bemutassa a digitalizáció, az infokommunikáció legfontosabb fogalmait.
A fogalomtár itt érhető el.